Loftmen Oy ja uudet ullakkoasunnot

Loftmen Oy

Aluksi niin kovin salaperäisenä As Oy Mechelinin ullakkohankkeessa esiintynyt Loftmen Oy on nyt avannut omat verkkosivustonsa, jossa se ilmoittaa olevansa ”ullakkorakentamiseen erikoistunut kiinteistöjen kehitysyhtiö.”

Yrityksen yhteishenkilöiksi ilmoitetaan Jan Saxén ja Mika Hautala.

Sivuillaan Loftmen mainostaa talonyhtiöille ja isännöitsijöille kokonaisvaltaista ullakkorakentamisesta huolehtimista. Se lupaa hoitaa koko prosessin ullakkotilojen kartoituksesta suunnitelmien tekemiseen ja rakennusluvan hankkimiseen. Edelleen se lupaa huolehtia ullakon merkintäoikeuden myynnistä (näemmä itselleen) ja sitten itse huoneistojen ennakkomarkkinoinnista ja myynnistä. Ja tietenkin se lupaa myös hoitaa itse rakentamisen.

Samalla Loftmen ilmoittaa myös kertovansa miten talonyhtiö voi saada tuottoa asuntojen myynnistä ja miten muut korjaukset kannattaa aloittaa. Toisin sanoen, jos talonyhtiöillä on yhteistä omaisuutta ullakkojen tai asuntojen muodossa, Loftmen Oy lupaa pistää ne rahoiksi ja vielä neuvoa mihin remontteihin rahat olisi pistettävä.

campaignToimintansa Loftmen Oy ilmoittaa perustuvan allianssirakentamiseen. Se väittää rakentaneensa alan parhaista suunnittelijoista ja urakoitsijoista koostuvan allianssin (siis liittoutuman), joka osallistuu Loftmen Oyn kaikkien hankkeiden toteuttamiseen. Hieman harhaanjohtavaa kuitenkin on, että Loftmen mainostaa olevansa mukana ”monessa ullakkoprojektissa rakennuttajan roolissa” ja edelleen ilmoittaa, että ”usean yhteisen hankkeen jälkeen allianssimme yhteistyö on saumatonta.”

Todellisuudessa As Oy Mechelinin on Loftmen Oy:n ensimmäinen ullakon rakennusprojekti ja siinäkin yritys on ollut mukana vasta merkintäoikeuden ostettuaan eli vasta rakentamisvaiheessa. Tulevana ja siis toisena projektinaan Loftmen mainostaa ullakkoasuntojen rakentamista Torkkelinmäelle As Oy Mäkilinnaan.

Toisin sanoen Loftmen Oy:n monet ullakkoprojektit tarkoittaa todellisuudessa korkeintaan kahta hanketta ja itse asiassa sivuston avaamisen hetkellä vasta yhtä varsinaista rakennusprojektia. Loftmenin useat taas tarkoittaa ainoastaan yhtä tai oikeastaan ei edes sitä, sillä Loftmenin ensimmäinen As Oy Mechelinin hanke ei ole edes valmis.

Mutta kukapas sitä nyt itsensä mainostamisessa on niin tarkka tosiasioiden suhteen. Mainostamisessa kun tärkeintä on se miltä asiat näyttävät, ei niinkään se mitä ne todellisuudessa ovat.

Esimerkkinä allianssistaan Loftmen Oy ilmoittaa As Oy Mechelinin hankkeessa toimineet arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy:n, Rakennus Oy Warecon, sisustusarkkitehtitoimisto Kari Lappalaisen ja insinööritoimisto R J Heiskasen. Mutta miksi Loftmen esittää tämän allianssin vain esimerkkinä? Loftmenhan väittää käyttävänsä samaa allianssia kaikissa projekteissaan ja toisaalta taas sanoo allianssin yhteistyön muodostuneen saumattomaksi usean yhteisen hankkeen jälkeen. Loftmen puhuu esimerkistä tietenkin sen takia, että todellisuudessa kyseessä on tähän mennessä vain As Oy Mechelinin hanke, eikä Loftmen näytä olevan täysin varma, että sama allianssi toimisi myös sen kaikissa tulevissa mahdollisissa projekteissa.

As Oy Mechelinin ullakkoasunnot

de domain de dieuxSivustollaan Loftmen Oy on nyt myös pistänyt ennakkomyyntiin As Oy Mechelinin ullakkoasunnot, joita se mainostaa nimellä Mecce ullakkoasunnot.

Esitteestä löytyy myös Haroma & Partners Oyn tekemät uudet pohjapiirrokset asunnoista. Loftmen Oy on nimittäin hylännyt kokonaan Ari Malmion aikaisemmin tekemät piirustukset. Tässä suhteessa Loftmen Oy on tullut samaan johtopäätökseen tämän talonsielu sivuston kanssa siitä, ettei Malmion piirustukset olleet kovin hääppöiset, vaikka Malmio itse olisi halunnut oikein poliisin puolustavan niiden arkkitehtuurista
arvoa.

Mainostaessaan huoneistoja Loftmen Oy myös painottaa alueen ja rakennuksen kulttuurihistoriallista arvoa. Tässäkin Loftmen Oy näyttää tulleen talonsielu sivuston kannalle. Aikaisemmin ullakkorakennuksen nimissä talon hallitus on yrittänyt palkatun rakennuskonsultti Olli Huhdin avustuksella kaikin tavoin vähätellä tätä arvoa. Tosin tätä oletettua arvostusta laskee roimasti se, että piirustuksissa talossa sijaitseva Bruno Tuukkasen lasimaalauksen luonnonvalokuilu on poistettu ja se on jätetty pelkkänä korokkeena näemmä jonkinlaisena baaripöytänä toimivan rakenteen alle. Kulttuurihistoriallisesti harvinaisen lasimaalauksen luonnonvalokuilu on siis korvattu baaripöydällä. Sivistys on saapunut Töölööseen.

Tämä ratkaisu on myös erittäin yllättävä sillä itse Helsingin rakennusvalvonnan virastopäällikköä Lauri Jääskeläinen henkilökohtaisesti ilmoitti, että koska kuilu on rakennusluvassa niin kuilu tulee siellä pysymään. Jos vanha kuilu joudutaan purkamaan kuten nyt tehtiin, niin rakennusvalvonta huolehtisi, että sen tilalle rakennetaan uusi. Nyt sen tilalla näyttää olevan baaripöytä.

Itse asiassa vasta nyt kun ullakkohuoneistoja on alettu markkinoida talon osakkaat ja asukkaat näkevät mitä heidän entisiin yhteisiin tiloihinsa ja yläpuolelleen ollaan todella rakentamassa. Uutena elementtinä sinne on myös ilmaantunut suurehko terassi lähes keskelle talon kattorakennetta, tämä vaikuttaa talonyhtiön tulevaisuudelle todella kätevältä ratkaisulta. Toivottavasti miljoonakämpän tuleva omistaja itse lapioi lumet pois teranssilta ja muutenkin veden postumisesta sieltä on kunnolla huolehdittu. No, tuo terassi tulee kuitenkin itse ullakkohuoneiston päälle, joten onneksi se ei mahdollisesti vuotaessaan sentään valu yläkerran huoneistoon vaan itse ullakkohuoneistoon. Myös kattoikkunoita on näemmä saanut avata aikaisempaa arviota enemmän.

Kokonaisuudessaan ullakolle on siis tulossa neljä huoneistoa, joista Loftmen Oy aikoo saada yhtensä 3 571 000 euroa. Suurimman 160 neliön huoneiston hinnaksi on määritelty 1 349 000 euroa. Näillä hinnoilla asunnoissa onkin todella mainostamista, mutta kenties Suomesta löytyy uusrikkaita, jotka haluavat ehdottomasti baaripöydän As Oy Mechelinin ullakolta.

Huoneistot on myös varustettu koneellisella ilmastoinnilla ja niissä on talon lämmitysjärjestelmään kytketty vesikiertoinen lattialämmitys. Havainnekuvista päätellen siellä olisi myös vesikiertoiset rättipatterit kylpyhuoneissa. Tämä on aika uskomatonta ottaen huomioon, että talon märkätilaremontissa muista talon kylpyhuoneista poistettiin osakkaiden vastustuksesta huolimatta patterit, eikä niihin suostuttu asentamaan käteviä vesikiertoisia rättipattereita. Yläkerran asunnosta poistettiin lisäksi vielä eteisenkin patterit. Kylpyhuoneiden poistettu patteri ”korvattiin” sen sijaan osakkaiden erilliseen sähkölaskuun tulevalla sähköisellä ja suhteellisen huonosti toimivalla lattialämmityksellä. Nyt kuitenkin ullakkoasunnoissa kylpyhuoneita lämmitetään yhteisestä vesikierrosta. Kas vain mitenkäs taas sattuikaan.