Ullakon ostaja – Loftmen Oy – Rakentaja Warecon

Ullakkorakentaminen ilmoitettiin aloitettavaksi 2014 pääsiäisen jälkeen yhdessä julkisivusaneerauksen aloittamisen kanssa.

Vaikka hallitus ei ole edelleenkään toimittanut osakkaille taloudellista loppuselvitystä talossa tehdystä märkätilaremontista ja sen kustannuksista, se on siis kuitenkin aloittamassa jo uusia korjaus- ja rakennusprojekteja. Niinpä hallitus järjesti 4.3.2014 ylimääräisen yhtiökokouksen, jossa se halusi ja sai valtuudet äänestyksen jälkeen julkisivuremontin aloittamiseen ja mahdollisen 200 000 euron lisälainan nostamiseen. Kokouksessa kiellettiin keskustelu märkätilaremontista, joka on edelleen joidenkin huoneistojen osalta kesken ja haluttiin käsitellä ainoastaan täysin uutta julkisivuremonttia.

Hallituksen esityksen mukaan osa julkisivuremontista kustannettaisiin ullakon rakennusoikeuksien myymisellä, mutta hallituksen puheenjohtaja Kaarlo Sell kieltäytyi ilmoittamasta osakkaille mikä tämän osan suuruus oli edes suunnilleen euroissa, kuinka paljon ullakon rakennusoikeuksista on saatu tai mikä ylipäänsä oli julkisivuremontin arvioitu hinta. Jälleen hallitus halusi valtuudet rakennus- ja korjausprojekteilleen suostumatta kertomaan näiden todellisia kustannuksia.

WARECO OY

Myöhemmin ullakon rakentajaksi ilmoittautui Wareco Oy, jonka edustaja Juha Neuvonen kävi yhdessä ullakkorakentamisen valvovan Juha Särkijärven kanssa katsastamassa yläkerran huoneistojen kattoja ullakkorakentamisessa mahdollisesti koituvien vaurioiden varalta. Neuvonen ilmoitti, ettei Wareco kuitenkaan ole ullakon rakennuttaja (ostaja) vaan ainoastaan rakentaja. Kysymyksiin siitä kuka sitten on rakennuttaja eli ullakon ostaja, Neuvonen tai Särkijärvi eivät halunneet vastata, koska neuvottelut asian osalta olivat kuulemma vielä kesken.  Siis rakennuttajasta ei ollut kuulemma vielä selkeyttä, vaikka rakentaja, Wareco Oy (jonka tietenkin pitäisi olla ostajan toimeksiannon alainen) olikin jo selvillä. Neuvonen ilmoitti, että rakennuttaja (ostaja) ilmoitetaan pian pidettävässä tiedostustilaisuudessa.

Wareco yhdessä julkisivusaneerauksesta vastaavan Uudenmaan korjausrakentajat Oy kanssa järjestikin tiedostustilaisuuden 8.4.2014 ullakon rakentamisesta ja julkisivusaneerauksesta. Tilaisuudessa lähinnä toistettiin kuinka turvallisuutensa vuoksi työmaalle ei ole kenelläkään asiaa. Olisi voinut odottaa, että myös ullakon rakennuttajan eli ostajan edustaja olisi ollut paikalla, mutta täysin päinvastoin, siitä kuka lopulta on ullakon ostaja ja rakennuttaja sekä Warecon varsinainen toimeksiantaja ei haluttu puhua lainkaan. Talonyhtiön puheenjohtaja Kaarlo Sell mainitsi ainoastaan ”merkitsijän” ja ei suostunut kertomaan tästä mitään. Lopulta Warecon edustaja Juha Neuvonen kuitenkin vastasi kysymykseen rakennuttajasta ja ilmoitti Warecon yhteistyökumppanin ullakkorakentamisessa olevan yritys nimeltä LOFTMEN OY.

Mitään muuta tietoa kuin pelkän nimen Neuvonen ei suostunut yrityksestä antamaan. Kun talonyhtiön hallitukselta vuorostaan kysyttiin minkälainen yritys oikein on kyseessä ja ketkä ovat yrityksen takana, hallituksen pj. Kaarlo Sell alkoi heristellä kiivastuneena sormeaan ja käski osakkaita olemaan häiritsemättä tiedostustilaisuutta kysymyksillä, jotka eivät kuulu sinne.  Toisin sanoen kysymys siitä kenelle osakkaiden yhteinen omaisuus on myyty ja millä hinnalla, sekä kysymys siitä minkälainen yritys on viime kädessä ullakkorakennuksesta sen rakennusoikeuksien ostajana ja osakkeiden merkitsijänä vastuussa, ei Kaarlo Sellin mukaan kuulu osakkaille eikä siitä saa kysyä lainkaan ullakkorakentamisen tiedotustilaisuudessa koska asian kysyminen häiritsee häntä. Mistä johtui tämä valtava tarve yrittää salata varsinainen ostaja?

LOFTMEN OY

LOFTMEN Oy on aivan uusi yritys, joka on perustettu syyskuussa 2013 ja rekisteröity lokakuussa 2013 valmiita yrityksiä kauppaavan Oy Registor Ab:n toimesta.

Marraskuussa 2013 sen on ostanut Hautalan kiinteistösijoitus Oy, jonka omistavat kiinteistöalalla ja erityisesti kiinteistövälitys JYA: ssa toimivat Mika Hautala ja Tiina Hautala.

  • Miksi talon johto halusi salata ullakon ostajan ja rakennuttajan osakkailta?
  • Miksi Warecon edustaja ja valvoja väittivät ettei rakennuttaja ollut vielä tiedossa huhtikuun alussa?
  • Mihin hintaan ja millä ehdoilla hallitus on myynyt ullakon rakennuttajalle?

500 00 euroa ?

2014 yhtiökokoukseen toimitetussa 2013 tasekirjassa ullakon merkintähinnaksi oli lopulta ilmoitettu 500 000 euroa ja sen mukaan rakennuttaja oli velvoitettu myös uusimaan katto, palauttamaan alkuperäinen spiira talon katolle ja huolehtimaan pihan kunnostuksesta rakennuslupaan kuuluvan suunnitelman mukaan.

Varsinainen summa ei näkynyt vielä taseessa ja ilmoitettiin pääosan kauppahinnasta suoritettavan vuoden 2014 aikana.

Hallitus ei kuitenkaan halunnut keskustella enempää asiasta. Kokouksessa itse hallitukseen valitulta ullakon ostajalta ja siis rakenuttajalta Mika Hautalalta kysyttiin onko tuo 500 000 euroa ollut siis ullakon myyntihinta? Hautalan vastasi epäsuorasti, että jos paperissa niin lukee.