Ullakon myynti Uudenmaan Viva

Jo ennen kuin yhtiökokous oli päättänyt sen enempää märkätilaremontista kuin ullakon myynnistä talon hallitus (tai isännöitsijän mukaan märkätilasuunnittelua tehnyt Finnmap) oli jo keväällä 2011 kysellyt tarjouksia sekä ullakosta että märkätilaremontista.

Edelleen yhtiökokouksessa 10.5.2012 isännöitsijä ilmoitti hallituksen käyneen jo neuvotteluja ullakon myynnistä rakennuttajien kanssa ennen kuin sai tähän varsinaiset valtuudet tuossa samaisessa 10.5.2012 yhtiökokouksessa. Myöhemmän yhtiökokouksen oli sitten tarkoitus päättää ullakon lopullisesta myynnistä mahdollisten tarjousten perusteella.

Yhtiökokouksessa 10.5.2012 hallitus ilmoitti, että sillä on varteenotettavat urakoitsijat ja se tarvitsee nyt vain yhtiökokouksen päätöksen, jotta varsinaiset neuvottelut voivat alkaa. Nuo neuvottelut rakennuttajien (vaiko urakoitsijoiden) kanssa eivät näemmä edenneet sillä lokakuussa 2012 hallitus pistikin ullakon myyntiin raakatilana kiinteistövälittäjän kautta. Tämä siitä huolimatta, ettei yhtiökokous ollut tuolloin tehnyt vielä lopullista päätöstä ullakon myymisestä eikä ullakolla ollut lainvoimaista rakennuslupaa. Katon uusimisesta ei myynti-ilmoituksessa puhuttu mitään toisin kuin yleensä ullakkotilojen myynnin yhteydessä. 10.5.2012 vastoin kaikkien osakkaiden suostumusta tehty päätös uusien osakkeiden merkinnän osaltakin umpeutui 31.12.2012.

Ullakon myyntitoiminta kuitenkin jatkui ja yhtiökokouksessa 19.6.2013 hallitus sai uudestaan läpi esityksensä ullakon myymisestä edes ilman merkintähinnan hyväksymistä ja samalla lisäaikaa asialle aina vuoteen 2018 asti. Näemmä ullakko on nyt päätetty myydä hinnalla millä hyvällä.

MYYNTITYÖ

Ullakon myyntiä alkoi hoitaa Uudenmaan Vivan kautta Karri Liintola. Sittemmin päämyyjäksi vaihdettiin Pekka Kempas.

Todettakoon, että etelä-Suomen lääninhallituksen ylitarkastaja Jouko Rikkilän mukaan Uudenmaan Viva jatkaa osaltaan Viva-Kiinteistöt Oy:n toimintaa. Viva Kiinteistöt Oy tuomittiin toimintakieltoon toistuvista lain ja hyvän välitystavan rikkomuksista. Nykyään Viva Kiinteistö Oy on lakkautettu ja Viva yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Riku Roihu on halunnut kieltää näiden yritysten yhteyden.

Ullakko myynyt asuntomyyjä Karri Liintola on taas talon ”omia poikia”, varatoiminnantarkastajaksi tilikaudeksi 2012 valitun Rainer Liintolan poika. Juuri Rainer Liintola ehdotti 19.6.2012 yhtiökokouksessa vanhan hallituspaketin jatkamista ja hallituksen kaiken toiminnan hyväksymistä ullakkohankkeessa. Samassa kokouksessa Rainer Liintola oli hallituksen suosikki varatoiminnantarkastajan rooliin ja myös valittiin siihen. Isännöitsijä korosti, ettei osakas Koivusalo sovi toiminnantarkastajaksi koska on vastustanut hallituksen ullakkoprojektia. Isännöitsijän mukaan toiminnantarkastajan on oltava neutraali ja puolueeton toimija. Nyt siis ullakkohanketta vahvasti ajanut Rainer Liintola valvoo hallituksen toimintaa ja tämän Uudenman Vivassa työskennellyt poika osallistui hallituksen hankkeseen ullakon kauppaamisessa. Voidaan kysyä millainen palkkio Uudenmaan Vivalle on mahdollisesta myynnistä sovittu ja miksi juuri Viva valitettiin ullakon myyjäksi kuin muitakin tarjouksia oli olemassa.

Todettakoon, että AOYL:n yhdeksännen luvun §8 mukaan toiminnantarkastajana ei voi olla se, joka on palvelusuhteessa yhtiön hallituksen jäseneen tai jonka riippumattomuuden läheinen suhde hallituksen jäseneen kyseenalaistaa. Todettakoon, että Rainer Liintola on rekisteröity toimitusjohtajaksi Jelitor Oy:ssä, jonka hallituksen muodostaa As Oy Mechelinin hallituksessa oleva Erkki Berglund yhdessä Antti ja Jukka Berglundin kanssa. Yhtiön toimialana on kiinteistöjen ja osakehuoneistojen sekä osakkeiden osto, myynti ja vuokraustoiminta sekä liikkeenjohdon konsultointi.

Toisin sanoen toiminnantarkastaja Liintola, jonka olisi pitänyt valvoa riippumattomana hallituksen toiminnan laillisuutta ja asiallisuutta valittiin toimeen AOYL vastaisesti sillä hän toimii toimistusjohtajana kiinteistöalan liikeyrityksessä, jonka hallituksessa on myös As Oy Mechelinin hallituksen jäsen Berglund. Hallitus on taas palkannut Uudenmaan Vivan kanssa tehdyn myyntitoimeksiannon kautta tämän pojan Karri Liintolan hoitamaan ullakon myyntiä.

Yhtiökokous 2013 palkitsi Liintolan toiminnan valitsemalla hänet yhtiön hallitukseen. Tosin tällä kertaa uudeksi toiminnantarkastajaksi valittiin yhtiön hallituksen suhteen täysin riippumaton Markku Koivusalo.

Todettakoon, että Karri Liintolalla on myös itsenäistä kokemusta myynti- ja liiketoiminnasta. Viroon rekisteröidyn Fixum Capital Oü:n lisäksi Karri Liintolalla on myös kaksi muuta yritystä, joiden postiosoite on Museokatu 46.

eMarket Finland Oy näytti pitävän yllä nettisivuja, joista pääsi pelaamaan kasinopelejä sekä vertailemaan että ottamaan pikavippejä. Nykyään sivuja on kuitenkin hieman muutettu.

Museokatu 46 postiosoitteella Karrilla on myös yritys Porlammin auto, aikaisemmalta nimeltään K. Liintola. Sen lopetettu aputoiminimi oli vuorostaan 3GShop, joka piti elektroniikan ja erityisesti puhelimien verkkokauppaa nykyään lopetetussa osoitteessa www. 3gshop.fi Todettakoon, että www. 3gshop.fi sivustosta ja Museokatu 46 osoitteesta löytyy mielenkiintoisia keskusteluja internetistä.

Karri Liintola on itse kokenut tässä esitetyt tosiasiat herjaavina ja tehnyt sivustosta tutkintapyynnön poliisille. Mutta kuten esitutkinnan lopettamispäätöksessäkin lukee: ”Ilmoitustietojen mukainen kritiikki ei näytä selvästi ylittävän sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä arvosteluna koskien asianomistajan menettelyä elinkeinoelämässä.”

Vastaavasti Karri Liintola on tehnyt vihreellisen tutkintapyynnäön poliisile Koivusalosta väittäen tämän kutsuneen häntä huijariksi ja estäneen ullakon myyntiä, vaikka Koivusalo on ainoastaan viitanut Liintolan aikaisempaan liiketoimintaan ja ihmetellyt kuinka ullakon myynti on annettu varatoiminnantarkastajan pojalle.

Todettakoon kuitenkin, että Karri Liintola on tosiasiassa tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa matkapuhelinkauppaan liittyvästä petoksesta 29.9.2010.

Lopulta kuitenkin ullakko on myyty Mika Hautalan ja hänen puolisonsa omistamalle Loftmen Oy:lle, joka on aloittanut sen rakentamisen keväällä 2014 rakennusfirma Warecon kanssa.

1 thought on “Ullakon myynti Uudenmaan Viva

  1. Päivitysilmoitus: Ullakkorakentaminen As Oy Mechelinissä | Elämää ja asumista Etu-Töölössä

Kommentointi on suljettu.