Viikonlopputyöt ja meluhaitat.

noise pollution3

Ullakkorakentamisesta aiheutuva melu yläkerran asukkaille on jatkuvaa ja sietämätöntä. Koska mitään varsinaisia melueristeitä ei edelleenkään ole on kyse aivan sama kuin joku tekisi jatkuvasti rakennustöitä huoneiston sisällä. Onneksi aikuiset ovat viikolla töissä ja lapset koulussa, mutta kun esimerikiksi lapsi sairastuu, joutuu tämä sairastamaan käytännöllisesti katsoen rakennustyömaalla ja melusaasteessa.

Raivostuttavinta on kuitenkin, että pyynnöistä ja valituksista huolimatta ullakkotöitä tehdään myös viikonloppuisin. Näin yläkerrassa asuvat perheet eivät saa tällöinkään melulta rauhaa. Syksyllä töitä on tehty sekä lauantaisin että sunnuntaisin. Talon hallitus, jota ei kiinnosta lainkaan yläkerran asukkaiden ongelmat, ja joista suurin osa ei edes asu talossa, on jatkuvasti antanut urakoitsijalle lupia jatkaa töitä myös viikonloppuisin.

Warecon työjohtaja Mauri Ketola lupasi jo kertalleen lopettaa viikonlopputyöt ja kuitenkin taas seuraavana viikonloppuna työt olivat ullakolla käynnissä. Ketola ilmoitti, että hallituksen puheenjohtaja Kaarlo Sell ja isännöitsijä Erkki Lappi verkkoisännöinti/oveniasta oli antanut urakoitsijalle kirjallisesti erityisen luvan tähän, joka vuorostaan oli mennyt Ketolan esimiehille. Tämä oli siis hallituksen ja isännöitsijän vastaus siihen kun yläkerran asukkaat olivat kirjallisesti pyytäneet, ettei viikonlopputöitä tehtäisi vaan edes viikonloput rauhoitettaisiin melulta. Samalla vedottiin myös yläkertaan takaisin muuttaneeseen näyttelijäpariskunta Elena Leeven ja Jussi Nikkilän vauvaan, joka ei saa nukuttua päiväunia viikonloppuisin rakennustöiden tähden.

Hallitusta ei kuitenkaan näytä kiinnostavan lainkaan vauva ja lapsiperheille tulevat meluhaitat tai muutenkaan talon asukkaille aiheutuvat ongelmat. Kun asukkaat pyytävät, että talonyhtiö kieltäisi ullakkorakentajalta ylimääräiset viikonloppuina asukkaita häiritsevät työt, nämä päinvastoin antavat erityisen luvan siihen ja urakoitsija määrää työjohtaja Ketolan jatkamaan viikonlopputöitä.

Mistä tämä kertoo. Talon hallitus, jonka pitäisi toimia talonyhtiön asukkaiden hyväksi, toimii ullakkoa rakentavan grynderin (joka tosin myös istuu hallituksessa) hyväksi.  Vai onko kyseessä tahallinen yläkerran asukkaiden, lasten ja vauvojen ylimääräinen kiusaaminen? Kun asukkaat viestittävät, että jostakin on erityisestä häiriötä heille, hallitus päättää erityisesti antaa luvan tällaiselle toiminnalle.