Ullakkorakentamisen arkipäivää 2

20150502_174918On toukokuun toinen päivä 2015 lauantai. Lauantai-aamuna heräämme jälleen yläpuolelta kuluvaan hakkaukseen ja rakennusmeluun. Näin on jatkunut vuoden ajan ja siis myös jatkuvasti lauantaisin. Eräässä toisessa ullakkokohteessa ilmoitettiin, että varsinainen melu yläkerran asuntoihin kesti vain reilun kuukauden ja väheni huomattavasti kun asuntojen äänieristeet ja lattiavalut oli saatu tehtyä. As Oy Mechelinissä melu on jatkunut vuoden ja ullakkohuoneiston C86 lattiavaluja tai äänieristyksiä ei ole vieläkään saatu valmiiksi.

 

 

 

20150413_094214 Asuntojen ikkunoista on myös nyt tuijotettu pelkästään muovipressuja yli vuoden ajan ja kovaäänistä runkomelua aiheuttava tavarahissi on kulkenut ahkerasti vuoden ajan ylös ja alas. Silloin kun sillä on kuljetettu tavaraa, on tuota tavaraa sitten paiskottu niin, että koko yläkerran asunto on järähdellyt. Tosin useimmiten tavarahissillä on näemmä ajateltu alas tupakalle ja taas ylös koko taloa ravisuttaen. Yläkerran lapsiperheellä on edessään vielä joko evakkoon joutuminen tai eläminen remontin keskellä kun huoneiston vaurioituneet katot korjataan. Ainoastaan yksi huone on säästynyt vaurioilta.

 

 

20150425_100045Koko talon edusta on jatkuvasti sotkuinen rakennustyömaa, jopa koirien kakattajat eivät ole enää viitsineet korjata jätöksiä talon edestä, joka on muutenkin täynnä roskaa ja tupakan tumppeja, eikä niitä näemmä ole kukaan muukaan siivoamassa.

Kun ullakkorakentaminen aloitettiin vuosi sitten, sen piti kestää 7-8 kuukautta. Toukokuu 2015 oli ehdoton takaraja. Huoneistotkin piti olla jo myyty tätä ennen, jotta uudet osakkaat voisivat vielä vaikuttaa huoneistojen pintamateriaaliin. Nyt on tuo kuuluisa toukokuu 2015 ja edes lattiavaluja ei ole kaikissa huoneistoissa tehty. Jatkuvasti on kuitenkin pitänyt työskennellä myös lauantaisin, jotta aikataulu saataisiin kiinni.

 

ullakkomuutos Itse asiassa koko ullakkosuunnitelmia on muutettu vasta kun tuo aluksi ilmoitettu 7-8 kuukauden rakennusaika oli jo ylitetty. Ullakkohuoneistoon C86 on päätetty rakentaa keskelle kattoa uusi isompi terassi, muuttaa kulmaikkunoita ja rakentaa huoneiston sisäinen parvi. Muutokset on otettu vastaan rakennusvalvonnassa vasta 10.3.2015 ja hyväksytty 7.4.2015 Marina Fogdellin toimesta. Siis muutoksia ollaan vasta oltu hyväksyttämässä kun rakennustöitä on tehty jo yli 10 kuukautta. Herää kysymys miksi oli niin kiire lähteä rakentamaan kun kaikki suunnitelmat olivat edelleen kesken.

Haroma ja Partners olivat tosin kysyneet jo vuotta aikaisemmin ennakkolausuntoa muutoksille kaupunkikuvaneuvottelukunnasta, mutta eivät olleet saaneet niille silloin hyväksyntää. Onkin uskomatonta kuinka monta kertaa As Oy Mechelinin ullakkorakentamisesta on erilaisia suunnitelmia tehty ja niitä käytetty rakennusvalvonnassa. Ensin talon osakkaiden maksamat Malmion piirustukset tehtiin useasti uudestaan ja lopulta hylättiin rakennuttajan toimesta. Nyt Haroma ja Partnersin suunnitelmia on pyritty muuttamaan ja hyväksymään kun rakennustyöt ovat jo olleet käynnissä. Miksi on ollut niin valtava hoppu päästä rakentamaan kun itse suunnitelmien osalta koko projekti on ollut edelleen kesken? Muutettuja suunnitelmia ei ole tietenkään tuotu yhtiökokouksiin hyväksyttäväksi vaan muutoksien hyväksynnästä talon puolesta on päättänyt yksinomaan hallitus, jossa siis ullakon ostaja ja rakennuttaja itsekin istuu.

20150502_174938Talonyhtiön 29.4.2015 jakaman tiedotteen mukaan nyt lopulta rakennustelineet purettaisiin toukokuun loppuun mennessä ja huoneistot valmistuisivat juhannukseen mennessä. Näin tuskin kuitenkaan tapahtuu, niin keskeneräistä kaikki on edelleen. Tiedotteessaan Sell taas tapansa mukaan vihjailee, että syy myöhästymiseen olisi B50 huoneiston kattomaalauksessa. ”C-portaan huoneiston c86 valmistumiseen vaikuttavan huoneiston b50 lasimaalauksen valaistunjärjestelmän toteuttaminen on edistynyt edellisessä tiedotteessa oletettua hitaammin.” Tosiasiassa muut muutokset kun lasimaalauksen valaisinjärjestelmä hyväksyttiin vasta maaliskuussa ja itse valaisinjärjestelmän muutoksien jälkeen. Alun perin rakennusluvassa nämä asiat olisi pitänyt selvittää jo ennen koko urakan aloituskokousta, mutta jostain syystä selvittäminen oli rakennuttajalle vähemmän tärkeää kun hinku päästä rakentamaan keskeneräisilläkin suunnitelmilla.

Lasimaalaus ei siis ole todellakaan syy remontin yleiseen myöhästymiseen, vaikka myös sen osalta asiassa ollaan rakennuttajan puolelta kovasti myöhässä.  Vasta huhtikuussa Koivusaloille ilmoitettiin, että valaisinjärjestelmää tultaisiin asentamaan ja nämä tyhjensivät sitä varten yläkaappinsa tavaroista ja valmistautuivat olemaan paikalla vahtimassa sähköasennusta. Mutta kappas vain, jälleen kaikki osia ei ollutkaan vielä saatu ja koko asennus jäi taas kesken ja se tultaisiin kuulemma tekemään loppuun vasta myöhemmin.

Kaikki ullakkoasunnot ovat edelleen myös myynnissä ja tällä hetkellä ullakkoasuntoja on muutenkin runsaasti Etu-Töölössä tarjolla. Itse Museokadulla on myynnissä kaksi muuta ullakkoasuntoa ja myös yksi naapuritalon ullakkoasunnoista on ollut suhteellisen pitkään myynnissä. As Oy Mechelinin ullakkoasuntojen myyntiä ei myöskään varmasti edistä yhtiön hallituksen toiminta osakkaita kohtaan ja asioiden salailu. Kenties asunnot saadaan myytyä vasta kun taloyhtiön asiat on selvitetty ja nykyinen hallitus lopettanut asioiden salailun.

1 thought on “Ullakkorakentamisen arkipäivää 2

  1. Päivitysilmoitus: Ullakkoasunnon vuotavat taas alakertaan. Ullakkoasuntojen alla asumisen arkipäivää 4. | Elämää ja asumista Etu-Töölössä

Kommentointi on suljettu.