ULLAKKOPIIRUSTUKSET

As Oy Mechelinin ullakkoasunnoista on tehty useita piirustuksia moneen kertaan.

1980–luvun lopulla talossa asuva arkkitehti teki ullakon rakentamisesta piirustukset, mutta ullakon rakentamisesta päätettiin tuolloin luopua.

Nämä olivat piirustukset, joihin hallituksen pyydettiin uudelleen tutustuvan vuonna 2009 kun talo valmistui märkätilaremonttiin.

Vuonna 2009 hallitus kuitenkin tilasi arkkitehti Jari Häkkäseltä uudet luonnostason piirustukset ja kartoituksen ullakkotilojen mahdollisesta rakentamisesta. Nämä Häkkäsen luonnossuunnitelmat ja arvioinnit oli tarkoitus esitellä seuraavassa yhtiökokouksessa. Näin ei kuitenkaan koskaan tapahtunut. Yhtiökokous ei koskaan saanut nähdä Häkkäsen selvitystä. Hallituksen puheenjohtaja Kaarlo Sell väitti sittemmin, ettei tuo selvitys ollut valmistunut ja Häkkäsellä ei ollut aikaa jatkaa sitä. Häkkänen kuitenkin itse sanoo palauttaneensa selvityksen määräajassa jo vuonna 2010. Tässä on selkeä ristiriita eli toinen osapuolista ei puhu totta. Kumpikohan saattoi olla kyseessä?

Vaikka 2009 yhtiökokous oli kieltänyt hallitusta etenemästä asiassa pitemmälle niin esittelemättä lainkaan Häkkäsen selvitystä, hallitus meni omatoimisesti tilaamaan Ari Malmiolta uudet piirustukset.  Myöhemmin on selvennyt, että näitä piirustuksia muutettiin useaan otteeseen ja näemmä talon laskuun. Osakkaiden sen sijaan annettiin ymmärtää, että Häkkäsen luonnosselvitys olisi ollut vielä kesken.

Malmion piirustukset eivät kuitenkaan lopulta kelvanneet ostajalle, joka tilasi  Haroma & Partners Oy:ltä taas uudet piirustukset. Näiden piirrustusten sisältämät uudet muutokset lupapäätöksen hyväksyttiin rakennusvalvonnassa 19.12.2014.

Mutta nämäkään piirustukset eivät ole kuitenkaan samat, joilla Loftmen Oy alkoi markkinoida helmikuussa 2015 ullakkoasuntoja. Eli kyse on taas uusista piirustuksista. Ei ihme, että myös rakennusurakka on myöhässä kun piirustuksetkin muuttuvat jatkuvasti.

1 thought on “ULLAKKOPIIRUSTUKSET

  1. Päivitysilmoitus: Haroma Partners Oy:n ullakkopiirustukset | Elämää ja asumista Etu-Töölössä

Kommentointi on suljettu.