Hallituksen ammattilainen Siikala

Talon hallituksessa toimi märkätilaremontin aikana 2011-2013 hallitusammattilainen Juhani Siikala. Ensimmäisen kerran Siikala ehdotti palkattavaksi hallitus itse vuonna 2011 ja seuraavana vuonna 2012 Siikala toimi itse yhtiökokouksen puheenjohtajana, jossa hänet valittiin hallitukseen osana Rainer Liintolan esittämää hallituspakettia. Jälkimmäisestä valinnasta on tehty moitekanne Helsingin käräjäoikeuteen ja Siikalaa ei enää yritetty saada vuoden 2013-2014 hallitukseen. Hänen tilalleen valittiin edellä mainittu Rainer Liintola.

Alun perin Juhani Siikala ilmoitti tulevansa taloon Keijo Kaivannon suosittelemana ja haluavansa tuoda talon hyviä käytänteitä sekä neutraliteettia. Näistä käytänteistä ja neutraliteetista voi lukea lisää tästä.

Siikala myös mainostettiin rakennusalan ja talouden asiantuntijana, jonka tietopääomasta kannatti maksaa.  Siikala on koulutukseltaan opistoinsinööri ja hänellä on myös vanha ekonomin (eli alempi) tutkinto kauppakorkeakoulusta. Siikala on kuitenkin toiminut enimmäkseen kiinteistöalalla ja kiinteistöbisneksessä. Mies on mm. julkaissut teoksen kiinteistöpidosta kiinteistöliiketoimintaan.

Nykyään Siikalalla on oma pieni yritys, kiinteistöalan konsultointia harjoittava kommandiittiyhtiö (henkilöyhtiö) FM Siikala KY, jossa äänettömänä yhtiömiehenä toimii Satu Siikala. Lisäksi Siikalan kotisoitteessa majaa pitää pienyritys Elinkaariurakointi Oy. Siikalan lisäksi sen hallituksen toinen jäsen on Jari Ketola, toimitusjohtaja ilmastointi ja putkisuunnittelua tarjoavassa LVI Kalske Oy:ssä. Varajäsenä toimii Vesa Lassila LVI suunnittelua tarjoavan Vesi & Watti Oy:n toimitusjohtaja. Aikaisemmin Elinkaariurakointi Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimi putkifirma PutkiReformin (Reliner Ab:n, aik. Oy Dakki Borgå Ab) aikaisempi omistaja ja hallituksen jäsen Susann Siv Elisabet Bäckström. Siikala itse oli hallituksen jäsenen ja lisäksi hallituksen varajäsenenä oli PutkiReformin aikaisempi toimitusjohtaja Jan-Erik Luther.

Siikalan on ilmoitettu edustavan erityisesti putkiremonttiasiantuntemusta ja Siikalan asiantuntemusta katsottiin tarvittavan juuri talon märkätilasaneerauksen läpiviennissä. Siikala onkin toiminut vuoden putkiremontti kilpailun järjestäjänä. Ensimmäisen 2008 vuoden putkiremontti palkinnon Siikala jakoi edellä mainitun Elinkaariurakointi yrityksen hallituksen puheenjohtajana toimineen Bäckströmin omistamalle Putkireformille. Consti Yhtiöt ostivat sittemmin PutkiReformi Oy:n koko osakekannan 29.9.2010.

Siikala on myös mukana pienessä hallitusjäsenistä koostuvassa turvallisuuskonsultointi yrityksessä T1Consulting Oy. Siikalan aikana hallitus on ilmoittanut pitävänsä juuri turvallisuusasioita erityisen tärkeänä.

1 thought on “Hallituksen ammattilainen Siikala

  1. Päivitysilmoitus: Erityinen tarkastus ja ”selvittämätön” yli puoli miljoonaa euroa! | Elämää ja asumista Etu-Töölössä

Kommentointi on suljettu.