Finnmap ja talo

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Finnmap-yhtiöt ja näiden yhteistyötahot ovat olleet vahvasti mukana Asunto Oy Mechelinin hankkeissa. Siis samaan aikaan kun hallituksen puheenjohtajana on ollut Finnmap yritysten johtoportaaseen kuulunut Kaarlo Sell.

 • 2006 räystään katon korjaus teetettiin Finnmap Consulting Oy:n saneerausasiantuntijan, Aimo Heimalan suosituksen mukaisesti neuvottelumenettelyllä.
 • Talon digitalisoidut piirrokset tehtiin Finnmap Infrassa
 • Talon märkätilasaneerauksen hankesuunnitelman teki insinööritoimisto Olof Granlund, joka toimi yhdessä Finnmap Consulting Oy:n kanssa länsimetron suunnitteluun osallistuneen konsulttiyhteenliittymän (FKW) alikonsulttina. FKW:n johtoryhmän puheenjohtajana toimi Kaarlo Sell Finnmap Infra Oy:stä. LVIS-Hankesuunnitelman rakenteiden osalta teki Aimo Heimala, Finnmap Consulting Oy.stä.
 • Vuonna 2009 As Oy Mechelinin hallituksen puheenjohtaja Kaarlo Sell valitsi isännöitsijän kanssa putkiremontin suunnittelua tarjonneista yrityksistä Finnmap Consultingin ja Data-arkkitehtien tarjoukset käsiteltäviksi hallituksen kokouksessa.
 • Tammikuussa 2010 Kaarlo Sellin johtama Asunto-osakeyhtiö Mechelinin hallitus tilasi Finnmap Consultingilta linjasaneeruksen suunnittelun. Finnmap Consultingin tarjous oli 98 400€ + 22 % alv. = 120 048 €.
 • Kaarlo Sellin puheenjohtajana johtamassa sopimusneuvottelukokouksessa Finnmap Consultingille maksettu summa oli noussut noin 130 000 euron suuruiseksi.
 • Hallituksen 2011 ilmoittama suunnitteluun Finnmap Consultille maksettu summa oli 148 000 €.
 • Myös ullakkorakentamisen rakennuslupahakemuksessa vastaavaksi rakennussuunnistelijaksi suunniteltuun hankkeeseen on merkitty Aimo Heimala, Finnmap Consulting Oy.

Kysymys esteellisyydestä

2011 yhtiökokouksessa osakas Koivusalo käytti kyselyoikeuttaan kysyäkseen talonyhtiön hallituksen puheenjohtaja Kaarlo Sellin taloudellisista suhteista ja esteellisyydestä suhteessa linjasaneerausta suunnitelleeseen Finnmap Consulting yritykseen. Hänelle luvattiin vastata kirjallisesti. Kirjallinen vastaus ei käsitellyt asiaa.

Sen sijaan Kaarlo Sell vastasi suullisesti kun osakas Fagerstedt kysyi: ”Onko jollakin hallituksen jäsenellä jonkinlaisia taloudellisia siteitä tai kontakteja sellaisiin firmoihin, jotka ovat olleet tekemisissä tämän projektin kanssa.” Kaarlo Sell vastasi ”Ei ole minkäänlaisia taloudellisia kontakteja.” (luvallinen nauhoite.)

2011 yhtiökokouksessa Kaarlo Sell oli myös väittänyt että Finnmap Infra ja Finnmap Consulting olisivat aivan erillisiä yrityksiä eikä niillä olisi tekemistä toistensa kanssa.

Nämä Kaarlo Sellin vakuuttamat väitteet eivät pitäneet lainkaan paikkansa. Kun sitten seuraavassa yhtiökokouksessa 2011 oli noiden väitteiden paikkansa pitämättömyys todistettavasti tuotu ilmi niin nyt myös vastoin edellisen kokouksen lausumiaan Sell oli itse valmis myöntämään yhteytensä Finnmap yhtiöihin. Hän kuitenkin väitti, että ristiinomistukset Infran, Partnersin ja Consultingin välillä olivat mitättömän pieniä eikä suostunut vastaamaan Koivusalon konkreettisiin kysymyksiin taloudellista yhteyksistään Finnmap Consultingiin. Kokouksen puheenjohtaja ulkopuolinen hallituskonsultti Juhani Siikala katsoi että koko esteellisyyskysymys on jo käsitelty eikä sitä pidä jatkaa ja lopetti koko keskustelun.

Vuoden 2010 tietoja Finnmap yhtiöistä ja puheenjohtajan suhteista niihin

25.10.2007 päivityksen mukaan Kaarlo Sell oli Finnmap Infran hallituksen jäsen ja sen kolmanneksi suurin osakkeiden omistaja. Suurempia omistajia olivat Finnmap Partners Oy (jonka hallituksen jäsen Sell aikaisemmin oli) sekä Sebbas Lars Olav.

Itse asiassa Kaarlo Sell on istunut sekä Finnmap Consultingin (90-luvulla), Finnmap Partnersin ja Finnmap Infran hallituksissa. Todettakoon, että vielä 2009, siis samana vuonna kun Kaarlo Sell tilasi As Oy Mechelinin hallituksen puheenjohtajana Finnmap Consultingilta putkiremontin suunnittelun, esimerkiksi kaupunkinsuunnitteluvirasto lähetti tarjouspyyntöjä itämetron selvitystyöstä tuolloin Finnmap Consultungin edustajaksi nimetylle Kaarlo Sellille.

Finmapp Infran omistusosuudet Suomen asiakastieto Oy:n mukaan 18.5.2011 (päivitetty 25.10.2007)

 • Finnmap Partners Oy 30,1 %
 • Sebbas Lars-Olav 26,2 %
 • Sell Kaarlo 21,5 %
 • Linna Harri Tapani 10,7 %
 • Geomap Oy 8,6%
 • Henkilö-osakkaita 3 kpl 2,9%

Finnmap Partners oli siis Finnmap Infran suurin omistajayhtiö. Partnersin  vuorostaan omisti Finnmap Consulting, Sebbas Lars-Olav ja Harto Räty. Finnmap Consulting oli siis Partnersin kautta omistajana Finnmap Infrassa. Kaarlo Sellillä oli siis myös selvästi osoitettavat taloudelliset suhteet Finnmap Consulting yritykseen.

Lars Olav Sebbas, Kaarlo Sellin hallitustoveri Finmapp Infrasta, oli taas suurin yksittäinen omistaja sekä Finmapp Infrassa, Finmapp Partnerissa että Finnmap Consultingissa. Sebbasin perhe oli kaikkien yritysten suurin omistaja ja Sebbas Lars Olav istui poikansa Sebbas Leif Olavin kanssa kaikkien yritysten hallituksessa.

Todettakoon että tilikaudella 2009-2010 Finnmapp Partners osti Finnmap Infran osakkeita 137 886,02 eurolla. Kaarlo Sell oli Finmapp Infran kolmanneksi suurin omistaja. (Lähde: Finnmap Partners tilinpäätös.). Hallitus myös päätti maksaa osinkoja 20 000 eurolla ja jättää loput jakokelpoisista voittovaroista voittovaratilille.

Todettakoon, että Finnmap Infrasta ei olla suostuttu luovuttamaan tietoja osakkeista, jotta olisi voitu selvittää kenen osakkeita Finnmap Partners osti ostaessaan 2009-2010 Infran osakkeita 137 886, 02 eurolla, Siis samana vuonna kun Finnmap Infraa omistava Kaarlo Sell tilasi Finnmap Consutingilta märkätilan suunnittelun johtamaansa As Oy Mecheliin.

Todettakoon, että Kaarlo Sellin 2010 verotettavat pääomatulot olivat 179 756 €

Lisää Finnmap yhtiöistä ja niiden toiminnasta talossa tulossa

Ks. mm. Perussuunnitelma kalliimpi?

Finnmapin laskutus

1 thought on “Finnmap ja talo

 1. Päivitysilmoitus: Erityinen tarkastus ja ”selvittämätön” yli puoli miljoonaa euroa! | Elämää ja asumista Etu-Töölössä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s