Verkkoisännöinti

Tällä sivustolla on kirjoitettu nykyisin Ovenialle myydyn ja siihen yhdistetyn Verkkoisännöinnin toiminnasta As Oy Mechelinissä. Sivusto onkin saanut eniten yhteydenottoja juuri verkkoisännöinnin toiminnasta myös muissa talonyhtiöissä. Sivusto kiittää kovasti näistä kokemusten jakamisesta, mutta muistuttaa samalla, ettei se voi kunnianloukkausuhkausten alla julkaista tai kirjoittaa mitään ilman tarkempia tietoa siitä kuka, missä ja milloin. Sivusto toivoo edelleen yhteydenottoja, mutta myös kansalaisrohkeutta astua julkisuuteen. Puhetta kopiointikäytännöistä ja muita erilaisia raskauttaviakin huhuja on liikkeellä runsaasti, mutta näiden arvo pysyy huhuina, ennen kuin tosiasiat tuodaan avoimesti julkisuuteen.

Saon viimeisessä jäsentiedotteessa on myös kantaa ottava kirjoitus toisen talonyhtiön kokemuksista erityisesti verkkoisännöinnin toiminnasta, jonka julkaisemme tässä (Sao_kertomus) kirjoittajan luvalla.

Myös viimeisessä uudenmaan kiinteistöliiton kokouksessa on otettu esille, että kiinteistöliiton jäsenistön edunvalvontaan pitäisi kuulua aktiivinen tiedotus isännöintitoiminnassa ilmenneistä räikeistä epäkohdista.

Viimeksi sivuston pääasiallinen ylläpitäjä Markku Koivusalo vastaanotti hyvin mielenkiintoista materiaalia asiasta postitse. Valitettavasti jälleen sivusto ei ole voinut tätä kaikkea todentaa ja ei siksi voi kirjeessä olevista asioista ja aineistoista suoraan kirjoittaa. Tosin tämän jälkeen 10.3.2015 Koivusalo on saanut jälleen uuden postin, jonka kirjoittaja ilmoittaa olevansa verkkoisännöinnin entinen työntekijä ja todentavansa esitetyt väitteet. Tosin edelleenkään sivusto ei itsessään ota kantaa näiden nimettöminä lähetettyjen aineistojen alkuperään. Tutkivalle journalismille niissä olisi kyllä paljonkin aihetta.

Huomautettakon kuitenkin, että materiaalin joukossa oli verkkoisännöinnin käyttämälle formaatille kirjattu ja vuonna 2012 päivätty kymmenen sivun mittainen ohjeistus erilliskorvattavista töistä. Sivusto ei voi ottaa kantaa kirjeessä esitettyyn dokumentin väitettyyn kirjoittajaan eikä edes siihen onko kyse verkkoisännöinnin tekemästä dokumentista. Se voi vain todeta saaneensa tällaisen dokumentin postista. Itse dokumentissa, joka ei siis ole välttämättä verkkoisännöinnin tekemä, mutta on tulostettu toimiston käyttämään verkkoisännöinnin formaattiin, on siis kirjattu ohjeita erilliskorvattavista töistä. Menemättä tässä sen enempää yksityiskohtiin, dokumentissa esitetyt ohjeet sille mitä voidaan laskuttaa erilliskorvattavana työnä, ovat hyvin innovatiivisia ja kattavia. Lopussa on vielä erityisiä kehotuksia kuten: ”Merkitse siis röyhkeästi kaikki tekemäsi työt bonuslomakkeelle” ja ”Katsotaan yhdessä mitä kehdataan.” Dokumentti loppuu bonustyö sparraukseen: ”Me tehdään hienoa työtä ja me ollaan Suomen parhaita siinä mitä me tehdään. Muistetaan myös kertoa se. Bonustöiden määrässäkin se näkyy.” Lisänä on useita sivuja pitkä liitelista mahdollisista laskutettavista asioista ja kehotus ehdottaa lisäyksiä kun varmasti paljon vielä puuttuu.

Sivusto kuitenkin korostaa edelleen ettei se ota kantaa dokumentin alkuperään, vaan ainoastaan kertoo sivuston ylläpitäjän saaneen tällaisen mielenkiintoisen dokumentin postista kirjekuoressa.

Kiinnostavia materiaaleja on siis liikkeellä. Valitettavasti vain Suomessa tutkivan journalismin perinne ei ole enää kovin elävä. Markku Koivusalo on myös pistänyt itsensä näillä sivuilla julkisesti peliin omalla nimellään erilaisista uhkauksista huolimatta. Nyt kaivattaisiin myös laajempaa kansalaisrohkeutta.

Myös Suomen asunto-osakkeen omistajien jäsenkirjeessä on ollut hyvin kriittinen erään talonyhtiön hallituksen jäsenen kirjoitus liittyen toimiston toimintaan ja tämän sivuston saamien tietojen mukaan asia on pyritty ottamaan esille myös kiinteistöliitossa.

Lisää aiheesta:

 

1 thought on “Verkkoisännöinti

  1. Päivitysilmoitus: Isännöinti puhuttelee taas | Elämää ja asumista Etu-Töölössä

Kommentointi on suljettu.