Uusi isännöitsijä

Taloyhtiöllä on uusi isännöitsijä Sonja Juola, Oveniasta.

Aikaisempi isännöitsijä Erkki Lappi on siirtynyt ”uusiin haasteisiin”.

Sivuston tietojen mukaan myöskään Timo Metsälä ei ole enää Ovenian palveluksessa.

Syy aikaisemman aluejohtaja Metsälän poistumiseen Oveniasta ei ole sivuston tiedossa. Erilaisia huhupuheita tosin on liikkeellä, mutta niihin ei kannata suoraan luottaa.  Samalla tämä nuori ja nouseva isännöitsijälupaus on nähtävästi ja jostain kumman syystä poistunut koko alalta.

Ovenia on nyt myös luopunut kokonaan verkkoisännöintibrändistä.

Näemmä Isännöintiliiton vuonna 2013 vuoden isännöitsijäksi valitsema verkkoisännöinti ei osoittautunutkaan hyväksi brändiksi.

Sivustolla onkin nyt huomattavasti positiivisemmat kokemukset uudistuneesta Oveniasta.

Koska sivustolla on esitetty kriittisiä näkemyksiä etenkin verkkoisännöinnistä, jonka Ovenia siis osti, on ehkä paikallaan antaa nyt myös positiivista palautetta uudistetusta Oveniasta.

Ensimmäistä kertaa vuosiin isännöintitoimisto on nyt suhtautunut asiallisesti osakkaan huomautuksiin talon toiminnasta ja on ollut valmis osaltaan alkamaan selvittämään ongelmia. Sivuston ylläpito on tavannut Ovenian uudet edustajat hyvin rakentavassa ja ystävällisessä hengessä.

Vielä on vaikea arvioida mihin tämä johtaa, mutta ainakin Timo Metsälän johtamaan verkkoisännöintiin ja sen harjoittamaan isännöintikulttuuriin ero on kuin yöllä ja päivällä.

Timo Metsälän ja Erkki Lapin toiminnasta As Oy Mechelinissä on kerrottu tällä sivustolla. Talon asiat ovat aikamoisessa sotkussa ja erityinen tarkastus alkamassa. Nyt näyttäisi siltä, että Metsälän ja Lapin poistuminen Oveniasta ja isännöitsijän vaihto olisi positiivinen merkki muutoksesta.

Kuten sanottu Ovenia on nyt suhtautunut asiallisesti ja hyvin osakkaan esille nostamiin ongelmiin.

Aika näyttää onko tämä muutos pysyvä ja miten se vaikuttaa talon asioihin.

Talon hallitus ei sen sijaan ole muuttanut tapojaan tai hallintokulttuuria suhteessa osakkaisiin.

Saa nähdä onko tähän tulossa mitään muutosta vai ovatko osakkaat edelleen valmiita kannattamaan hallitusta.  Saako se taas kerättyä suuren määrän valtakirjoja ja omia tukijoitaan yhtiökokoukseen? Jatkuuko siis sama meno edelleen talossa vai onko mahdollista kenties odottaa muutosta.

Suostutaanko lukuisat epäselvyydet lopulta selvittämään ja voisiko talossa alkaa sen kaikki osakkaat yhdenvertaisesti huomioiva avoin ja läpinäkyvä talon hallinto?

Voitaisiinko tulevaisuudessa talon yhteisiä rahoja käyttää sen yhteisiin tarpeisiin ja kaikkien osakkaiden edun mukaisesti vai halutaanko niitä edelleen käyttää hallituksen salaisuuksien varmistamiseen, sen jäsenten henkilökohtaisten vastuuvapauksien suojelemiseen, ulkopuolisten hallitusammattilaisten ja erilaisten konsulttien palkkaamiseen, oikeudenkäynteihin osakkaiden kanssa, talon arvoa nostavien suojeluesitysten vastustamiseen, hallitusten jäsenen (Hautala) henkilökohtaisen rakennushankkeen tukemiseen jne.