Vesivahingot ja itse maksetut parannukset

Yleensä putkiremontteihin ryhdytään, jotta voitaisiin estää vesivahinkoja, tukoksia, vuotoja ja parantaa märkätilojen tasoa. Talossa tähän päätettiin käyttää 980 € / m².

Vesivahingot, tukokset, vuodot

 • Putkiremontin aikana talossa on tapahtunut sen historian (84 vuotta) pahimmat vesivahingot. C- rapussa kahdessa linjassa vettä valui vapaasti ylhäältä alas 12 huoneistoon.
 • Myös alakerrassa talon omistamassa asunnossa tapahtui vesivahinko veden valuessa ulos autotallin ajorampille.
 • Pihalla vastaan tulee valmistuneen A -rapun asukas kantaen kodin putkimiestä. Uudet putket ovat kuulemma jo tukossa.
 • Juuri asennetut uudet WC kalusteet alkavat vuotaa heti lattialle jne.

Märkätilojen parannus

Kalliin remontin ei ollut tarkoitus olla vain korjausrakentamista vaan sen oli tarkoitus myös tuoda varsinainen märkätilojen parannus.

 • Jo suunnitteluvaiheessa (Finnmap Consulting) märkätiloista vietiin pois vanhat patterit ja keskuslämmitykseen kiinnitetyt rättipatterit osakkaiden vastustuksesta huolimatta.
 • Pieniä märkätiloja pienennettiin entisestään suurilla koteloinneilla ja myös märkätiloihin vedettävät ja ennen rakenteissa kulkevat johdot vedettiin nyt ”arvotalon” henkeen niin hyvin kuuluvissa muovikoteloissa.
 • Lapsiperheen vähän aikaa sitten remontoidun pesutilan pesukonepaikka yritettiin  tehdä mahdottomaksi sinne suunnitelmissa vedetyllä uudella kotelolla. Suunnitteluvaiheessa kukaan Finnmapilta ei näyttänyt tietävän tai ainakaan vastaavan kysymyksiin tämän kotelon tarkoituksesta. Urakoitsija oli onneksi valmis kotelot jättämään pois, vaikka talon hallitus yritti työmaakokouksessaan kieltäytyä tästä vaatien samalla osakasta maksamaan Finnmapin laskut talolle.
 • B47 huoneistossa WC oli suunniteltu niin ettei siinä mahtunut enää istumaan kuin ovi auki. Urakoitsija on onneksi luvannut yrittää muuttaa väärin suunnitellun pöntön paikkaa.
 • Varsinaista parannusta on toki myös tapahtunut, mutta usein siitä on täytynyt maksaa tuon 980 euron neliöhinnan lisäksi vielä erikseen. Jos tilannetta ei halunnut huonontaa, olikin parempi hankkia itse erikseen laskutettavia lisätöitä ja tilata parempia lisäkalusteita. Laittamalla remonttiin vielä rutkasti lisää rahaa ja erityisesti ylimääräistä aikaa oli osakkaalla sitten mahdollisuus saada märkätiloihin jonkinlaista parannusta.
 • Yksiöiden kohdalla tosin jo pelkän suihkun saaminen huoneistoon maksaa tuon 980 euron (neliön) päälle toiset noin 500 euroa, josta osa oli Finmapille lisäsuunnittelusta maksettua rahaa.
 • Saadakseen edes perussuunnitelmaan kuuluvat perustyöt tehtyä on osakkaan täytynyt itse niitä valvoa ja käydä yksityiskohtaisesti useaan kertaan läpi urakoitsijan kanssa. Samalla yhtiön osakkaina osakkaat ovat maksaneet Finnmapille suunnittelusta ja maksavat vastaavasti valvonnasta ja johdosta hallituksen ammattilaisjäsenelle, isännöitsijälle ja palkatulle valvojalle.