Turvallisuus

Kuvassa talon palohälytin 5.4.2012. Hälytin näyttää punaista, mutta summeri on suljettu pois. Tässä  tilassa hälyttimet olivat koko 2011-2012 talven ylitse.

Talon hallinto tiedotti tuolloin kovasti paloturvallisuudesta, mutta samaan aikaan ullakon sähköiset palovaroittimet tekivät jatkuvasti vääriä hälytyksiä. Syksyllä asukkaat kokoontuivat kadulle palohälytyksen soidessa talossa. Sittemmin asukkaat eivät enää hälytyksistä välittäneet sillä näitä vääriä palohälytyksiä jatkui lähes viikon ajan ja välillä hälytys soi korvia raikuvasti käytävissä puoli päivää. Vielä tuolloin talonhuoltoyhtiönä toimivan Housetekin edustaja sanoi ilmoittaneensa asiasta välittömästi isännöitsijälle, mutta mihinkään toimenpiteisiin ei oltu sieltä taholta ryhdytty.

Hallituksen tiedotteessa 20.12.2011 Ukkonen kuitenkin kirjoitti pitkään osakkaille ja asukkaille paloturvallisuuden tärkeydestä ja valitti että joissakin remontin alla olevissa asunnoissa oli liikaa sanomalehtiä. Siis asukkaita moitittiin liioista sanomalehdistä samalla kun kun remontin aikana ei huolehdittu, että talon palovaroitinjärjestelmä olisi ollut kunnossa.

Estä joulun palot, Ukkonen muistutti asukkaita huolehtimaan, että heidän omat palovaroittimensa ovat kunnossa. Kuitenkin juuri hallituksen vastuulla oleva ullakon palovaroitinjärjestelmä oli koko joulun ylitse epäkunnossa. Itse asiassa palohälytin taulussa oli vilkkunut punainen varoitusvalo jatkuvasti syksystä asti vaikka summeri olikin näemmä saatu kytkettyä pois päältä. Tosin jälleen keväällä helmikuussa myös palovaroitin summerit soivat suureen ääneen. Vielä huhtikuussa 2012 palohälyttimen taulussa vilkkui punainen varoitusvalo. Edellisen kerran kun talossa tapahtui suuri palohälytys muutama vuosi aikaisemmin hallituksen puheenjohtajan ovia putsattiin paloherkällä ullakolla kuumailmapuhaltimella.

Mutta se mistä hallitus oli kiinnostunut oli sen sijaan talon alkuperäisrakenteeseen kuuluvan ja 84 vuotta talossa olevan kulttuurihistorialliseksi arvokkaaksi arvioidun portin poistamisesta. Tässä hallitus nyt vetosikin paloviranomaisen vaatimukseen. Mitään tällaista vaatimusta paloviranomainen ei ollut tehnyt. Sen sijaan paloviranomainen oli vaatinut ehdottomasti pitämään ullakon palovaroitinjärjestelmän kunnossa ja testaamaan sen toimivuutta säännöllisesti. Tätä vuorostaan hallitus ei ollut tehnyt. Tämä julkinen asiakirja on saatavissa nyt tästä – palotarkastus.

Vielä myöhemmin hallituksen puhheenjohtaja Kaarlo Sell väitti, että paloviranomainen olisi lähettänyt hänelle kirjeitse tosin kuulemma ehdollisen vaatimuksen portin poistamisesta. Paloviranomainen kuitenkin itse ilmoitti ettei ole mitään tälläista kirjettä ole koskaan lähettänyt ja Kaarlo Sell ei koskaan suostunut näyttämään tuota oletettua kirjettä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s