Elämää Etu-Töölössä

Tässä osiossa kuvia ja kommentteja elämästä Etu-töölössä

Töölön yhteiskoulun kevätjuhlassa 2015 rehtori puhui nuorille peruskoulunsa päättäneille koululaisille uskalluksesta ajatella toisin kuin muut, kehittää itseään ja hankkia tietoa. Hän puhui rohkeudesta kyseenalaistamiseen ja luovuudesta sekä korosti erityisesti rehellisyyden ja samalla rentouden merkitystä.

Kaikki nämä ovat erinomaisia arvoja, mutta ongelma on, ettei näitä arvoja aina kunnioiteta arkielämässä vaan niiden edustamisesta voi joutua usein kiusatuksi.

Esimerkiksi joissakin taloyhtiöissä näytetään vaativan täysin vastakkaisia arvoja eli jäykkää ja epärehellistä tietämättömyyttä, joka ei koskaan kyseenalaista mitään eikä missään nimessä ajattele mistään toisin. Rento rehellisyys on häiriköintiä ja kunnioitettavaa on jäykkä konformismi ja vakuuttava valehteleminen.

Huippuarvosanoin valmistuneita fiksuja ja ajattelevia nuoria pitäisi kenties varoittaa, tiedonhalua voi olla yhteiskunnassa myös vihattua, koulutus aiheuttaa syvää kateutta ja kyky ajatteluun ja argumentointiin saada jopa sairausluokituksen.

aukusti_talentaukustitalent Keväällä 2015 talon osakas ja asukas Aukusti Koivusalo saa pääpalkinnon Töölöön koulun Talent kisassa saksofoni esityksestään. Saa kuitenkin nähdä voiko jo neljännessä polvessa As Oy Mechelinissä asuva Aukusti jatkaa soittoaan töölöläisten iloksi. As Oy Mechelinissä on nimittäin käynnissä yritys savustaa Koivusalojen lapsiperhe ulos talosta. Heidän huoneistoaan turmellaan eikä heidän kanssaan suostuta neuvottelemaan tai sopimaan asioista kuin oikeudessa. Tässä tarkoitus on vielä viedä kaikki lapsiperheen varallisuus. Itse Aukustille ja tämän kavereille on haukuttu Aukustin isää ja isoisoisää rappukäytävissä. On hienoa, että Töölöön koulussa on vahva koulukiusaamista estävä ohjelma. Kunpa tällainen kiusaamista estävä ohjelma saataisiin myös taloyhtiöihin.

 

Ensimmäinen koulumatka Museokatu 46 1936

Ensimmäinen koulumatka Museokatu 46, vuosi 1936

Ensimmäinen koulumatka Museokatu 46 2013

Ensimmäinen koulumatka Museokatu 46, vuosi 2013


hs014

 

 

 

 

 

 

hs007

 

 

 

 

 

 

 

Joulu 2012, piparkakku Helmin syvänne. Rohanin ratsastajien viimeinen linnoitus, jonka pimeyden voimat ovat piirittäneet. Museokadun seitsemännessä kerroksessa.  Örkkien jatkuvasti uusituvat tuhoisat ”remontti” armeijat marssivat eteenpäin.

028

021

 

Töölön kotilahdella kalassa kummisedän kanssa. Kuhaa nousee.

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ. Huhtikuu 2012

Kevään ensimmäinen mato päiväkoti päiväpirtissä 27.3.2012