Langettava päätös Suomen Kiinteistölehdelle

Suomen Kiinteistölehti on saanut Julkisen sanan neuvostolta langettavan päätöksen siitä, ettei tämä julkaissut lupauksistaan huolimatta sittemmin tällä sivustolla julkaistua vastinetta Joel Sariolan kirjoittamaan oikeustapausanalyysiin.

Saa nähdä aiheuttaako tämä mitään toimenpiteitä Kiinteistöliitossa tai lehteä julkaisevassa Suomen Kiinteistöliitto ry:ssä.

Vai ollaanko kiinteistöliitossa tyytyväisiä siihen, että Suomen Kiinteistölehden toimitus rikkoo journalistisia ohjeita?

Kysymys kuuluukin miksi ihmeessä se haluaisi toimia näin?

Toinen kysymys kuuluu, miksi alun perin Suomen Kiinteistölehti ja Asko Sirkiä päättivät yhtäkkiä rikkoa journalistista etiikkaa. Vaikka asiaa on tietenkin mahdotonta todistaa, on syytä epäillä, että Kuhanen, Asikainen ja Kanerva asianajajatoimisto vaikutti vahvasti Sirkiän päätökseen.

Tämän asianajajatoimiston toiminta kiinteistöalalla ja se saama rooli mediassa olisi nyt vihdoin asetettava kunnollisen kritiikin kohteeksi myös valtamedian osalta, joka nyt päinvastoin käyttää toimistoa jatkuvasti kiinteistöalan asiantuntijana.

Myös Suomen Kiinteistöliiton olisi vakavasti pohdittava minkälaista toimintaa se haluaa taloyhtiöissä kannattaa.

Luultavasti kuitenkaan tämäkään huomautus Kiinteistölehdelle ei aiheuta mitään muutoksia vaan epä-eettisen toiminnan hyväksyminen ja kannattaminen jatkuvat kiinteistöalalla huomautuksista huolimatta. Kovin hyvää mielikuvaa tällainen toiminta ei tietenkään alan toimijoista tai niiden uskottavuudesta anna.