Vielä kerran vastaus Arkki-Arkkitehti Malmiolle

grandarchitecteJe suis le architect.” (oik. l’architecte.)

Näin aloittaa Ari Malmio uuden vastineensa Koivusalolle vaikka Malmio ei voi suinkaan viitata tässä sanavapauden symboliksi nousseeseen ”Je suis Charlie” sanontaan, sillä hän on itse halunnut tuomita ja vaientaa arkkitehtuuristaan käydyn keskustelun ja päättää jälleen kirjoituksensa uhkailuun.

Kenties siis Malmio haluaakin ilmoittaa, ettei ole vain joku tai eräs arkkitehti (un architecte) vaan käyttämällä ja vielä korostamalla määräistä artikkelia kertoo olevansa itse Arkkitehti, The Architect, kenties jopa perustava arkki-Arkkitehti.

On mukava huomata ettei Monsieur l’architecte, Malmio, ole ainakaan menettänyt omanarvotuntoaan, sillä se ei ole ollut Koivusalon tarkoitus.

Tällä sivustoilla kirjoitettiin alun perin ainoastaan Malmion As Oy Mecheliniin tekemistä ja myöhemmin varsinaisessa rakentamisessa hylätyistä ullakkosuunnitelmista sekä näiden suunnitelmien tilaamisesta talon osakkaiden siitä tietämättä ja vastoin vuoden 2009 yhtiökokouksen kieltoa edetä asiassa pitemmälle.

Malmio on kuitenkin halunnut tämän jälkeen hyökätä näitä sivustoja vastaan erilaisin uhkauksin ja vuorostaan levittänyt väärää tietoa Koivusalosta, joka on vuorostaan vastannut Malmiolle.

Koivusalo ei itse asiassa jaksaisi enää käydä tätä väittelyä Malmion kanssa vaan mieluummin unohtaisi koko Arkkitehdin, mutta koska Malmio on nyt omalla sivustollaan yrittänyt perustella miksi Koivusalon tällä sivustolla esittämät väitteet olisivat vääriä ja jälleen uhkaillut korvausvaatimuksilla niin Koivusalo vastaa vielä kerran näihin väitteisiin kohta kohdalta osoittaakseen ettei Malmion itsensä väitteet Koivusalon väitteistä ja niiden virheellisyydestä valitettavasti pidä paikkaansa.

Koivusalo ymmärtää, että Malmio on joutunut hieman ikävään tilanteeseen suureksi osaksi talonyhtiön hallituksen toiminnan takia, mutta tämä ei poista hänen omaa vastuutaan asiasta.

Olisi kuitenkin odottanut, että Malmio syytäisi tästä tilanteesta talon hallitusta, jonka muutakin väärää toimintaa on jo nyt jouduttu oikomaan tuomioistuimessa asti, mutta ei suinkaan. Sen sijaan Malmio hyökkää edelleen Koivusalo vastaan ja käyttää omina tietolähteineen huhupuheita, joita mahdollisesti on levittänyt petoksesta tuomittu henkilö. Pitäisiköhän Malmion hieman katso peiliin ja miettiä tarkemmin mitä oikein haluaa puolustaa ja kenen seurassa seistä?

Malmio on epäillyt, että Koivusalolla olisi jotakin arkkitehteja vastaan. Päinvastoin, Koivusalo on hyvin kiinnostunut arkkitehtuurista ja arvostaa arkkitehteja. Hän ei vain katso, että Malmion toiminta As Oy Mechelinissä olisi esimerkillistä arkkitehdin toimintaa tai tämän suunnitelmat esimerkillisiä suunnitelmia vaikka Malmio itse katsookin olevansa The Architect.

Toivoa arkkitehtuurin tulevaisuuteen antaa onneksi se, että nuoria ja fiksuja arkkitehteja ilmaantuu jatkuvasti kuten juuri diplomityönsä tulevaisuuden kerrostalosta tehnyt Lars-Erik Mattila, joka on kritisoinut osuvasti aikamme kertakäyttörakentamista ja toisaalta vanhojen talojen remontointia pilalle sekä haluaa tietenkin tulevaisuuden taloonsa vintin, tuon vind sanasta juontuvan talon keuhkoja ja tuuletustehtävää sisältävän rakenteen.

Hieman pitempää postausta, jossa Malmion virheelliset väitteet käydään läpi kohta kohdalta, ei kuitenkaan julkaista tässä viimeisimpien artikkelien osiossa, vaan sen voivat Malmio ja muut asiasta mahdollisesti kiinnostuneet lukea tämän sivuston ullakko-osiosta eli TÄÄLTÄ.