Putkiremontin aiheuttama vesivahinko

Waterdrop775

Talossa on kuuleman mukaan tapahtunut vesivahinko, jonka syy on ”kappas vain” putkiremontissa. Näin ne alkavat liitokset löystyä ja vesivahinkoja tapahtua kun muutama vuosi on kulunut 2,7 miljoonan putkiremontista.

On hienoa, että näitä todella kalliita putkiremontteja tehdään oikein erityisesti palkatulla ”asiantuntijuudella” ja ”valvonnalla” juuri tulevien vesivahinkojen välttämiseksi ja sitten kahden vuoden päästä liitokset pettävät.

Tosin sivustolla ei ole edes tietoa siitä kuinka paljon muita putkiongelmia talossa on putkiremontin jälkeen ilmaantunut. Lokakuussa 2014 talonyhtiön hallitus kuitenkin tiedotti, että ”talossamme on tänä syksynä alkanut tapahtua uskomattoman usein viemäritukoksia!” Vika ei hallituksen mukaan kuitenkaan ollut viemäreissä vaan asiasta syytettiin asukkaita. ”Eivät ne uudetkaan putket toimi, jos asukas kaataa niihin asiankuulumatonta roinaa, jolloin vesilukot tukkiutuvat eivätkä putket vedä”. Tämä on tietenkin totta, mutta herää epäilys, että miten nyt juuri putkiremontin jälkeen taloon olisi yhtäkkiä ilmaantunut useita asukkaita, jotka kaatavat roinaa viemäreihin.

Koivusalo ei ainakaan muista, että aikaisemmin ollessaan talon hallituksessa olisi ollut mitään erityisiä ongelmia viemäritukosten kanssa tai että kukaan olisi viemäreihin kaatanut mitään roinaa. Nyt kuitenkin yhtäkkiä putkiremontin jälkeen jostakin on näemmä taloon ilmestynyt näitä roinan kaatajia.

Vai olisiko sittenkin niin, ettei viemäreiden suunnittelu olisi remontissa mennyt aivan putkeen? Ainakin talonyhtiön hallituksen erityisesti C81 huoneistoon haluama viemäröinti ei kerro kovinkaan asiantuntevasta, tai millään lailla järkevästä viemäröinnistä.