Isännöinti puhuttelee taas

Kuka valvoo isännöitsijöitä?

Isännöitsijöiden vastuulla ovat nykyään yhä suuremmat rahavarat. Talonyhtiöiden hallitusten tulisi tietenkin valvoa isännöitsijöitä, mutta valiettavan usein nämä ovat isännöitsijöiden vietävissä tai jopa kykenemättömiä erottamaan kunnollista isännöintitoimintaa kyseenalaisesta toiminnasta.

Isännöintiliitto ei myöskään näytä tällä hetkellä kunnolla valvovan isännöinnin toiminnan etiikkaa. Päinvastoin, hyytävä esimerkki on verkkoisännöinnin valinta vuoden 2013 isännöitsijäksi, sen jälkeen kun liittoon oli nimenomaisesti tehty kantelu toimiston toiminnasta.  Verkkoisännöinnin toiminnasta on kirjoitettu tällä sivustolla ja sivuston ylläpidolle on lähetetty erilaista materiaalia toimistosta. Uudessa SAO:n jäsenkirjeessä on myös valaiseva kirjoitus aiheesta toisen talonyhtiön näkökulmasta. (Sao_kertomus)

Kuten jo aikaisemmin on sanottu, on hyvin omituista jos isännöintiliitto pitää tällaista toimintaa malliesimerkkinä isännöinnistä. Tämä ei varmastikaan tee hyvää isännöinnin yleiselle ammattikuvalle.

Toivottavasti asiasta aletaan nyt kuitenkin puhua julkisemmin. Kiinteistöliitto Uusimaa ry:n vuosikokouksessa 12.3.2015 tehtiinkin esitys, että Kiinteistöliiton tulisi sisällyttää jäsenistöjensä edunvalvontaan myös aktiivinen tiedotus isännöintitoiminnassa ilmenneistä räikeistä epäkohdista. Nähtäväksi jää miten Kiinteistöliitto tulee asiaan suhtautumaan.