Erityisen tarkastuksen hakeminen

Talonyhtiöön on haettu eritystä tarkastusta Etelä-Suomen aluehallintovirastosta 9.3.2015.

Itse päätös tarkastuksen myöntämisestä voi kuitenkin kestää suhteellisen pitkään hakemusten käsittelyaikojen ollessa lähes vuoden mittaisia. Talonyhtiön hallitus saa myös tehdä hakemukseen vastineen ja varmasti näin tekeekin.

On kuitenkin ongelmallista, jos talonyhtiön hallitus käyttää tämän vastineen kirjoittamiseen kalliita asianajajia ja tuhlaa näin talon yhteisiä rahoja laajamittaisesti omien ”salaisuuksiensa” suojelemiseen.

Hallituksen aikaisemman toiminnan vuoksi As Oy Mechelinissä on nimittäin erittäin painavat syyt tarkastuksen toteuttamiselle ja sitä nämä vastineet tuskin pystyvät kiistämään. Ne kuitenkin nostavat taas omalta osaltaan talon kustannuksia. Onkin ihmeellistä kuinka paljon yhteisiä rahoja ja ”energiaa” ollaan valmiita käyttämään pelkästään siihen, ettei talonyhtiön hallituksen tarvitsisi missään nimessä antaa aivan normaaleja selvityksiä toiminnastaan.